BJ Concept BJ Concept Building Group BJ Concept Building Group BJ Concept houtskeletbouw BJ Concept

Wat is houtskeletbouw?

De opmars van houtskeletbouw wordt de laatste jaren meer en meer duidelijk en is al goed ingeburgerd. 

Een houtskeletbouwwoning is een houten constructie waarbij de balken verticaal geplaatst worden en dit op een bepaalde afstand. De ruimtes tussen die verticale stijlen worden dan gevuld met isolatiemateriaal.

Een eerste groot voordeel hierbij is dat hout op zich een isolerende functie heeft. In vergelijking met traditioneel metselwerk kan men door gebruik te maken van houtskeletconstructies bijgevolg een hogere isolatiewaarde van de muur bekomen op een smallere dikte van de muur. Of anders gezegd, om de dezelfde isolatiewaarde te halen zal een traditioneel gemetste muur veel breder moeten zijn dan de houtskeletmuur. Bredere muren hebben tot gevolg minder bewoonbare binnenruimte.


 

wat is houtskeletbouw

Houtskeletbouw is ecologisch. En dit op twee vlakken. Enerzijds hebben houtskeletbouwwoningen een zeer laag energieverbruik. Een van de grote uitdagingen van de huidige tijd is het spaarzaam omspringen met energie. Anderzijds is houtskeletbouw ook op een ander vlak ecologisch en goed voor het milieu. Namelijk op gebied van productie en materiaalgebruik. Hout is een natuurlijk product en volledig hernieuwbaar. Daarenboven ligt de energiebehoefte (en dus ook de CO2-uitstoot) nodig om houten constructies te realiseren veel lager dan de energiebehoefte nodig om bakstenen en betonconstructies te maken.

Houtskeletbouw biedt vaak meer mogelijkheden dan traditionele woningbouw. Door het lichte gewicht van de constructie zelf kunnen er grotere overspanningen en overkragingen gerealiseerd worden zonder grote kosten. Houtskeletbouw geeft meer architecturale vrijheid. Vaak kan er ook in de funderingskost bespaard worden in vergelijking met funderingen noodzakelijk voor traditionele woningbouw. Ook een bovenbouw of opbouw op een bestaande woning is vaak enkel mogelijk in houtskelet omdat de bestaande funderingen niet berekend werden voor het dragen van een extra verdiep.

Vaak worden houtskeletwoningen geprefabriceerd. Dit zorgt ervoor dat de bouwtermijn aanzienlijk wordt ingekort.
 

Waarom zou u kiezen voor BJ concept?


De voordelen van een houtskeletbouwsysteem worden slechts ten volle benut indien u kiest voor de beste kwaliteit.
BJ concept building group stelt uiterst hoge eisen aan elk onderdeel van uw woning.
Wat betekent dit in de praktijk:
 

 • • De basis van elke woning is een goede structuur. Dit is niet enkel de fundering, maar eveneens de structuur van het skelet. Van elk project wordt er door ons een stabiliteitsstudie gemaakt volgens het Eurocode 5 systeem. Eurocode 5 geeft alle regels voor het ontwerp van draagconstructies in hout.
   
 • • Zo wordt er enkel met gecertificeerd hout gewerkt met een bijzondere aandacht voor structuur ook op de langere termijn. Wij werken enkel met de beste houtsoorten geselecteerd volgens strenge Duitse normen. Wij tolereren geen compromissen aangezien een huis bouwen één van de belangrijkste beslissingen is in een mensenleven.
   
 • • Het plaatsen van isolatie wordt telkens gedaan op de bouwplaats zelf. De wanden worden dus niet op voorhand gevuld met isolatie. Dit komt de kwaliteit van uw woning ten goede. De bevestiging van de houten balken kan beter uitgevoerd worden en bovendien komt op die manier de isolatie nooit in contact met vocht (indien we tijdens de plaatsing zouden geconfronteerd worden met slechte weersomstandigheden)
   
 • • Snelle bouwtijd is iets wat vaak aangehaald wordt bij houtskelet. BJ concept is onklopbaar wat betreft de bouwtermijn. Niet voor niets hebben onze bovenbouwen een ongezien succes en bezorgen ze ons een zeer grote mond-aan-mond reclame. Een bovenbouw realiseren terwijl de bouwheer de benedenverdieping in gebruik heeft, is een gewaagde opdracht en wordt daardoor door weinig firma’s uitgevoerd.
   
 • • Voor het buitenschrijnwerk werken wij enkel met gerenommeerde leveranciers die er dezelfde kwaliteitseisen op nahouden als ons.
 • • Een belangrijk onderdeel tijdens de bouw van een houtskeletwoning is een goed gedicht dampscherm/damprem. Dit is voor ons een zeer belangrijke fase in de bouw van uw woning. Op blowerdoortesten behalen we dan ook steevast zeer goede resultaten.
   
 • • BJ concept bouwt steeds op maat van de klant. Concreet betekent dit dat elke wandopbouw mogelijk en bespreekbaar is.
   
 • • U wenst uw woning afgewerkt tot in de kleinste details? Bij ons heeft u de keuze: sleutel-op-de-deur, enkel structuur, wind- en waterdicht, …
   
 • • U weet graag waar u aan toe bent. De opgegeven prijs en uitvoeringstermijn worden gerespecteerd. Zonder meer. Bij BJ concept krijgt u de garantie dat de contractprijs en de vooropgestelde bouwtermijn niet overschreden worden. Mede door deze ingesteldheid hebben we onze vele referenties kunnen opbouwen.

houtskeletbouw constructie

 

houtskelet constructie