BJ Concept BJ Concept Building Group BJ Concept Building Group BJ Concept houtskeletbouw BJ Concept

Houtskeletbouw

Wat is houtskeletbouw?

Een houtskeletbouw woning is een houten constructie waarbij de balken verticaal geplaatst worden en dit op een bepaalde afstand. De ruimtes tussen die verticale stijlen worden dan gevuld met isolatiemateriaal.

De opmars van houtskeletbouw wordt de laatste jaren meer en meer duidelijk en is al goed ingeburgerd. 


houtskeletbouw

Houtskeletbouw heeft vele mogelijkheden en voordelen, waaronder:

 

  • Flexibiliteit: Houtskeletbouw kan worden ontworpen in verschillende bouwstijlen, van traditioneel tot modern.

 

  • Veelzijdigheid: Houtskeletbouw kan gebruikt worden voor een breed scala aan gebouwen, waaronder eengezinswoningen, meergezinswoningen, renovaties, aanbouwen en meer.

 

  • Duurzaamheid: Hout is een hernieuwbare bron die een lagere koolstofvoetafdruk heeft in vergelijking met traditionele bouwmaterialen zoals beton en staal.

 

  • Energie-efficiëntie: Houtskeletbouwwoningen staan bekend om hun uitstekende isolatie-eigenschappen, die de verwarmings- en koelingskosten kunnen verlagen.

 

  • Snelheid van bouwen: Houtskeletbouwconstructies kunnen snel worden opgetrokken, waardoor de totale bouwtijd wordt verkort.

 

  • Kosteneffectief: Houtskeletbouw kan kosteneffectiever zijn dan traditionele bouwmethoden, vooral wanneer men de energiebesparingen op lange termijn in aanmerking neemt.

 

  • Veelzijdigheid: Houtskeletbouw kan gebruikt worden voor een breed scala aan gebouwen, waaronder eengezinswoningen, meergezinswoningen, renovaties, aanbouwen en meer.

 

Houtskeletbouw

houtskeletbouw

Waarom kiezen voor BJ concept als aannemer voor houtskeletbouw?


De voordelen van een houtskeletbouwsysteem worden slechts ten volle benut indien u kiest voor de beste kwaliteit.
BJ concept building group stelt uiterst hoge eisen aan elk onderdeel van uw woning.


Wat betekent dit in de praktijk:

De basis van elke woning is een goede structuur. Dit is niet enkel de fundering, maar eveneens de structuur van het skelet. Van elk project wordt er door ons een stabiliteitsstudie gemaakt volgens het Eurocode 5 systeem. Eurocode 5 geeft alle regels voor het ontwerp van draagconstructies in hout.

Zo wordt er enkel met gecertificeerd hout gewerkt met een bijzondere aandacht voor structuur ook op de langere termijn. Wij werken enkel met de beste houtsoorten geselecteerd volgens strenge Duitse normen. Wij tolereren geen compromissen aangezien een huis bouwen één van de belangrijkste beslissingen is in een mensenleven.

Het plaatsen van isolatie wordt telkens gedaan op de bouwplaats zelf. De wanden worden dus niet op voorhand gevuld met isolatie. Dit komt de kwaliteit van uw woning ten goede. De bevestiging van de houten balken kan beter uitgevoerd worden en bovendien komt op die manier de isolatie nooit in contact met vocht (indien we tijdens de plaatsing zouden geconfronteerd worden met slechte weersomstandigheden)

Snelle bouwtijd is iets wat vaak aangehaald wordt bij houtskelet. BJ concept is onklopbaar wat betreft de bouwtermijn. Niet voor niets hebben onze bovenbouwen een ongezien succes en bezorgen ze ons een zeer grote mond-aan-mond reclame. Een bovenbouw realiseren terwijl de bouwheer de benedenverdieping in gebruik heeft, is een gewaagde opdracht en wordt daardoor door weinig firma’s uitgevoerd.

Voor het buitenschrijnwerk werken wij enkel met gerenommeerde leveranciers die er dezelfde kwaliteitseisen op nahouden als ons.

Een belangrijk onderdeel tijdens de bouw van een houtskeletwoning is een goed gedicht dampscherm/damprem. Dit is voor ons een zeer belangrijke fase in de bouw van uw woning. Op blowerdoortesten behalen we dan ook steevast zeer goede resultaten.

BJ concept bouwt steeds op maat van de klant. Concreet betekent dit dat elke wandopbouw mogelijk en bespreekbaar is.

U wenst uw woning afgewerkt tot in de kleinste details? Bij ons heeft u de keuze: sleutel-op-de-deur, enkel structuur, wind- en waterdicht, …

U weet graag waar u aan toe bent. De opgegeven prijs en uitvoeringstermijn worden gerespecteerd. Zonder meer. Bij BJ concept krijgt u de garantie dat de contractprijs en de vooropgestelde bouwtermijn niet overschreden worden. Mede door deze ingesteldheid hebben we onze vele referenties kunnen opbouwen.

 

 

 

Ecologisch bouwen

Houtskeletbouw is ecologisch. En dit op twee vlakken. Enerzijds hebben houtskeletbouwwoningen een zeer laag energieverbruik. Een van de grote uitdagingen van de huidige tijd is het spaarzaam omspringen met energie. Anderzijds is houtskeletbouw ook op een ander vlak ecologisch en goed voor het milieu. Namelijk op gebied van productie en materiaalgebruik. Hout is een natuurlijk product en volledig hernieuwbaar. Daarenboven ligt de energiebehoefte (en dus ook de CO2-uitstoot) nodig om houten constructies te realiseren veel lager dan de energiebehoefte nodig om bakstenen en betonconstructies te maken.

 

ecologisch bouwen

Kies voor de beste
houtskeletbouwer

Geïnteresseerd in onze diensten na het zien van onze realisaties, aarzel niet en