BJ Concept BJ Concept Building Group BJ Concept Building Group BJ Concept houtskeletbouw BJ Concept

Houtskeletbouw prijs

Is houtskeletbouw goedkoper dan traditionele bouw?

houtskeletbouw prijs

 
Op zich is het bouwen van een woning in houtskeletbouw of in traditioneel metselwerk gelijklopend wat betreft kostprijs. De prijs per m2 voor een nieuwbouw bedraagt ongeveer 1500-1600 € /m2 afgewerkte bewoonbare oppervlakte. 
 
 
 

Houtskeletbouw-woningen hebben echter een zeer laag energieverbruik. Energie wordt steeds duurder. Op termijn zal een woning in houtskeletbouw dan ook goedkoper zijn dan een traditioneel gemetste woning.

 
 
 
 

 

 
houtskelet prijs
 
 

In sommige gevallen is houtskeletbouw toch merkelijk goedkoper dan traditionele bouw, namelijk van zodra het gewicht van de te bouwen constructie licht dient te zijn.

Concreet kan dit in twee gevallen voorkomen:

 

Voor nieuwbouw: de grond is van mindere kwaliteit. Met houtskeletbouw kan men soms nog opteren voor een normale fundering terwijl dat er in het geval van traditionele bouw zware meerkosten noodzakelijk zijn voor de fundering. 

 

Voor een bovenbouw of optopping. Om de bestaande structuur zo min als mogelijk te belasten en zo weinig mogelijk te moeten veranderen aan de bestaande structuur is houtskeletbouw vaak de beste en goedkoopste oplossing.

 
 

 

 

prefab houtskeletbouw
 
 
 

Tijd is geld. Een houtskeletbouw is afgewerkt na ongeveer 4 à 6 maanden. Traditionele bouwen hebben vaak een bouwperiode van een jaar. Dit omwille van de verschillende droogtijden bij traditionele bouw.

 

Wenst u een exacte prijs voor uw project? Wij werken steeds op maat voor onze offertes. Mail ons uw architectenplan of voorontwerp en wij bezorgen u gratis een offerte.